divendres, 17 de gener del 2014

Primàries a president/a de la Comissió Europea


Com bé sabeu, des del passat 10 de novembre fins el 28 de gener està obert el procés de primàries (#GreenPrimary) per tal que la família verda esculli el seu candidat/a a president de la Comissió Europea. Es tracta d'un procés obert a tota la ciutadania.



Des de la família verda hem optat per posar en marxa un procés innovador i democràtic amb l’objectiu de donar veu i acostar la política europea a la ciutadania, així com promoure el debat sobre el futur de la UE durant aquest procés de primàries.

Després d’acordar les regles i els procediments per tal que els partits membres presentessin els seus candidats i candidates, els Verds han posat en marxa al conjunt del territori europeu una consulta popular que es materialitzarà a través del vot electrònic.

Qualsevol persona que tingui almenys 16 anys d'edat, que visqui a la Unió Europea i que estigui d’acord amb els valors i principis dels Verds pot participar, a través d’una votació electrònica, en el procés d’escollir quin dels quatre candidats serà el que millor representi la família europea verda a la Presidència de la Comissió Europea.

 Es pot triar, doncs, entre quatre candidats:

 ·        Rebecca Harms , dels verds alemanys (Bündnis 90/Die Grünen), i co-presidenta del grup Verd al Parlament Europeu.

·        Ska Keller , també eurodiputada dels verds  alemanys  que es presenta com a candidata per part de la Federació de Joves Verds Euroepus (FYEG).

·        Monica Frassoni, candidata dels verds italians (Federazioni dei Verdi), i copresidenta del Partit Verd Europeu.

·        José Bové, candidat dels verds francesos (Europe Écologie-Les Verts) i membre fundador de l'organització antiglobalització Attac.

Com ja és tradició a la família verda, i per motius de paritat de gènere, el lideratge s’atorgarà de manera compartida, així, tot i que només hi haurà un únic guanyador, del resultat de les votacions en sortirà un tàndem. El primer o la primera més votada i el segon o la segona més votada seran el tàndem que més esforços esmerçarà en la propera campanya de les eleccions europees de 2014.

 Per tant, teniu la possibilitat de votar per dos candidats.

 Podeu votar en català al següent link:

 https://www.greenprimary.eu/ca-splashPage.html

 Us encoratgem a què participeu i a què feu campanya en les vostres organitzacions per tal que aconseguim que aquest ambiciós projecte de democràcia directa esdevingui un gran èxit de totes i tots plegats!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada