dilluns, 5 de novembre del 2012

Greus fets al ple de l'ajuntament


El passat dilluns 29 d'octubre va haver ple de l'ajuntament. A las 8:30 del matí. Molt bona hora per assegurar que hi assisteixi poca gent. El motiu, l'alcalde l'Ismael, ho sap força bé per què es va atrevir a presentar a ple un punt en que pretenia que s'aprovés un pagament de més de 147.000 € per interessos de demora a una empresa. L'atreviment esdevé en el moment en que aquesta proposta tenia tres informes en contra de la Intervenció Municipal.


Els fets venen de llarg. Ja al ple del mes de setembre va intentar que es fes aprovar aquest pagament. Va presentar la proposta per urgència al ple sense el preceptiu informe d'intervenció per falta de temps, va dir. Quan en realitat sí que hi havia informe (contrari) i hi ha documentació que ho demostra. Va mentir però al final no es va votar el punt gràcies a la pressió de l'Entesa i la resta de la oposició.

Continuació. Torna a presentar el pagament al ple del 29 d'octubre. Aquesta vegada sí hi ha informe d'Intervenció. Ni més ni menys que tres informes, tots contraris a la proposta de l'Ismael. Recordem que l'interventor o interventora municipal és el funcionari encarregat de vetllar per la legalitat dels comptes municipals. No entenem llavors per què s'ha de fer un pagament en contra de la legalitat vigent, segona la intervenció municipal, i per què es té tanta pressa a fer-ho.

Davant d'aquesta situació, la Entesa ve demanar que es retirés de l'ordre del dia aquest punt. En un primer moment l'alcalde es va negar. Llavors l'Entesa va demanar que es votés el punt de forma individual i no per grups municipals ja que l'aprovació d'aquest pagament podria derivar responsabilitat judicial d'aquells regidors que individualment votessin a favor. En cas d'aprovació, el  cas hauria acabat al Tribunal de Comptes. Finalment, l'Ismael va recapacitar i va retirar el punt de l'ordre del dia.

Un nou cas en que es demostra la falta de rigor de l'Ismael i les maneres autoritàries del seu govern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada