dijous, 8 de març del 2012

8M La lluita continua





El 8 de març, Dia Internacional de les Dones és, especialment, una data per celebrar els actes de valor i decisió de moltes dones que, arreu del món, han lluitat pels seus drets, intentant fer d’aquest un mon més just. És, també, un moment per reflexionar i posar en valor els avenços aconseguits per les dones i reivindicar i exigir els canvis necessaris per tal d’avançar cap a l’equitat de gènere.

Avui, el món es troba immers en una crisi econòmica, social i de valors i les seves greus conseqüències les estan patint les persones que es troben en una situació de més vulnerabilitat. Les dones ens trobem en aquest col·lectiu, ja que patim les conseqüències d’una societat encara avui patriarcal i sexista (violència masclista, menys salari, més precarietat laboral, sostre de vidre, assumpció de les tasques de cura i domèstiques, etc.).

Els governs actuals a Catalunya i a l’Estat espanyol no només estan implementant mesures que agreugen les conseqüències que té aquesta crisi sobre aquests col·lectius, sinó que, a més, estan plantejant un involucionisme en matèria de drets de les dones. Aquestes polítiques ens estan fent retrocedir en els drets de ciutadania fins a quotes inassumibles. Alguns exemples són la moratòria de la Llei de dependència (PP), la reforma de les RMI (CiU), la reforma de la Llei de l’avortament (PP), així com totes les retallades en serveis socials que repercuteixen en els drets de les persones, que estan acordant PP i CiU.

Malauradament, correm el risc no tan sols de no avançar, sinó de retrocedir a mans de la dreta. No és veritat que les retallades siguin inevitables, no acceptem l’hegemonia de la lògica conservadora i neoliberal, per la qual es nega l’existència d’alternatives per sortir de la crisi d’una forma més justa, equitativa i solidària.

Des d’Entesa volem reivindicar avui, més que mai, l’esperit primigeni del 8 de març i la memòria de totes les dones que d’una manera visible o invisible han contribuït a l’avenç dels drets dels quals gaudim les dones. I és en aquesta data tan significativa que exigim la necessitat d’avançar en l’equitat de gènere, fent polítiques actives per eliminar les desigualtats, garantint i amplian

t els drets de les dones, amb l’objectiu d’una ciutadania plena, igualitària i democràtica.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada