dijous, 10 d’abril del 2014

Serveis municipals en perill per reformes del Gobierno Central

El teu ajuntament ha quedat afectat per la nova reforma local del govern de l’Estat. Una reforma recentralitzadora que allunya de tots els municipis competències tan importants com l’educació, la sanitat o l’atenció social, i en el cas dels municipis de menys de 20.000 habitants també afecta a la prestació dels serveis més bàsics (a Catalunya són 882 ajuntaments).



Davant l’atac a l’autonomia local que imposa el Gobierno Central amb aquesta reforma, el mon local diu prou. Entitats municipalistes i sindicats volem fer saber als ciutadans els efectes de l’aplicació de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local.


Pèrdua de gestió .
Aquesta llei fa que serveis que actualment rebem els ciutadans siguin atribuïts a una administració superior, sovint allunyada del teu municipi. Els ajuntaments de menys de 5.000 habitants (un total de 715 a Catalunya) tindran com a únic servei obligatori encarregar-se del funcionament del cementiri municipal.

Pèrdua de qualitat i proximitat
La reforma local de l’Estat porta a què bona part dels problemes o incidències dels serveis actuals hagin de ser tramitades per una administració superior. Cosa que podria obligar-te, com a ciutadà, a haver de traslladar-te fora del municipi per fer el teu tràmit. També pot fer perdre proximitat i immediatesa, i allunyant el tracte directe amb les persones que avui en dia t’atenen al teu ajuntament.

A dia d’avui els ajuntaments hem assegurat un equilibri entre eficiència i qualitat. Aquesta reforma posa en risc aquest equilibri i la qualitat del servei que rebem.

Més informació aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada