dilluns, 10 de desembre del 2012

L'alcalde diu que no a lluitar contra els desnonaments


A Espanya s’han executat més de 350.000 hipoteques des de l’any 2007, i a l’any 2011 es van produir apròximadament 212 execucions i 159 dessallotjaments al dia. La crisi ha afectat desproporcionadament als més pobres i vulnerables. Algunes investigacions recents indiquen que la major part (el 70%) dels impagaments registrats a Espanya tenen relació amb l’atur i que el 35% de les propietats executades pertanyen a immigrants.


L’informe recent del Consell General del Poder Judicial anomenat “efectos de la crisis en los órganos judiciales” recull que en el primer semestre de l’any 2012 s’han iniciat més de 50.000 processos d’execució hipotecària, que seran 100.000 al finalitzar l’any, amb la qual cosa, se superaran les 400.000 execucions hipotecàries des de l’esclat de la crisi.

El comportament antisocial de les entitats bancàries i una legislació no ajustada a un context de crisi intensa i perllongada en el temps, han provocat una situació crítica per a moltes famílies i una alarma social, que ha estat reconeguda pels diversos agents.

L’Associació Professional de la Magistratura afirmava recentment que “ les entitats bancàries han convertit els Tribunals en les seves oficines recaptatòries” i que es tracta d”una situació preocupant i molt dolorosa. Un drama social”.

Els Ajuntaments, com a Administració més propera als ciutadans/nes no poden restar indiferents a la injustícia social derivada de la insuficiència de mecanismes legals eficaços provinents de l’Estat i  de la pràctica abusiva de les entitats bancàries.

Per aquest motiu el grup municipal d'Entesa per Pallejà va proposar al Ple Municipal de 29 de novembre una moció per tal de pressionar sobre administracions i entitats financeres per a l'aturada dels desnonaments.

El punt més important de la moció és deixar d’operar amb aquelles entitats bancàries que promoguin desnonaments de la residència habitual de persones empadronades a Pallejà (com s'ha fet a Altafulla, governada per una Entesa). També s' ordenava a la guàrdia urbana a què deixi de prestar suport a la policia judicial en el llançament de les persones empadronades de la seva residència habitual.

Com ha demostrat en múltiples ocasions, l'Ismael només governa a favor d'uns quants i l'importa poc que li passa a un sector cada vegada més gran de població. Va dir que no a la proposta de l'Entesa. Que no és urgent tractar aquest tema i que ho deixa per al proper ple (d'aquí dos mesos quants desnonaments s'hauràn executat ja).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada