divendres, 21 d’octubre del 2011

Les obres de l'esglesia les pagarà Pallejà

La cúpula i la façana de l'esglesia de Pallejà amenacen ruïna i són un perill per a aquells que assisteixen a l'esglesia. Recordem que la propietat de l'edifici de l'esglesia és del bisbat.



En el ple d'ahir, l'alcalde i el seu equip de govern van aprovar declarar les obres de l'esglesia de Pallejà com a d'interés i utilitat pública. Fins aquí bé. Però també van aprovar concedir una bonificació del 95 % del permís d'obres.  O sigui, que l'esglesia deixarà de pagar a l'ajuntament uns 4.200 €.

Aquí no acava tot, en un primer moment l'alcalde va assegurar que l'ajuda de l'ajuntament a l'esglesia era només aquesta però l'Entesa va presentar una cara signada pel mateix alcalde i enviada a tots els comerços de Pallejà on deia que també ajudaran econòmicament. A pregunta de l'Entesa es va haver de contradir i va afirmar que SÍ AJUDARÀ a l'esglesia econòmicament i que encara està per decidir la quantitat.

Primer, l'alcalde menteix al ple i es queda tant ample i, segon, l'esglesia pertany al bisbat, que és una entitat privada que està exempta de pagar alguns impostos com l'IBI, reb ajudes mil·lionàries de l'estat i té moltes altes propietats i diners i no és ètic que siguin tots els veïns de Pallejà (creients o no) els qui hagin de sufragar part de les obres. I menys ara que l'alcalde no es cansa de dir que no hi ha diners.

On aniran destinats els nous impostos que es van aprovar ahir? A pagar les obres d'una entitat privada com és l'esglesia? Passarà el mateix si la comunitat musulmana decideix construir una mesquita?

Amb els diners dels pallejanencs no es juga.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada