diumenge, 23 d’octubre del 2011

L’alcalde i la regidora de serveis socials i gent gran privatitzen el centre de dia

El centre de dia municipal (al costat de la Caixa del Penedès) de titularitat municipal i gestionat per la Fundació Anna Vallès i Ribor passarà a ser de titularitat completament privada a partir de l’1 de gener de 2012.

Així ho han decidit l’alcalde, Ismael Álvarez, i la regidora de Serveis socials i gent gran, Esther Moreno, i la resta de l’equip de govern al ple del pasat dijous 20 d’octubre. L’excusa, la de sempre, no hi ha diners. El que no hi ha és voluntat.

Què vol dir privatitzar completament aquest servei? Doncs que a partir de gener Pallejà deixa de tenir un servei de centre de dia i per què, perquè ja no estaran garantits els preus màxims que marca la Generalitat per a les places als centres de dia ja que en el nou conveni que signarà l’alcalde amb la Fundació desaparèix la clàusula de preus màxims. La fundació podrà augmentar els preus a voluntat.

A més, amb el nou conveni els veïns i veïnes de Pallejà que ho necessitin deixen de tenir prioritat en l’accès a les places ofertades pel centre i és una entitat privada qui decideix qui entra i qui no podent-se donar el cas que sigui gent de fora del municipi els qui ocupin les places.

L’Entesa per Pallejà aposta per un model de gestió pública dels serveis municipals on siguin les necessitats de les pallejanenques i els pallejanencs les que marquin l’accés als serveis públics, en aquest cas el centre de dia, i no pas el lucre i el benefici d’una entitat privada.

Per aquest motiu l’Entesa per Pallejà va votar en contra d’aquesta decisió al ple.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada