dijous, 9 d’octubre del 2014

36 municipis inicien els tràmits del recurs contra la Generalitat pel deute de les escoles bressol. Pallejà no ho fa.

El deute per les escoles bressol municipals que reclamen els ajuntaments ascendeix a 11,1 milions d’euros. La Generalitat es va comprometre a pagar 1.800 euros per infant i any i no ho ha fet. Actualment no paga res. Això ha suposat que hagin de ser els pares i les mares dels infants els que hagin d'assumir-ho.  El finançament de les escoles bressol municipals es realitzava per un acord entre les administracions de manera que Generalitat, ajuntaments i famílies usuàries feien les aportacions econòmiques a parts iguals, és a dir, un terç cada part, acord que el govern de CiU de la Generalitat no ha respectat.

Trenta-sis municipis catalans que formen part del Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per a l’Educació a Catalunya han presentat un escrit davant la Conselleria d’Ensenyament per reclamar a la Generalitat el pagament del deute contret amb els ajuntaments per les escoles bressol municipals i contra la inactivitat de la Conselleria. Des de l’any 2011 i fins a l’actualitat, la Generalitat no ha fet l’aportació econòmica per al funcionament dels centres de 0 a 3 anys. Aquests trenta-sis municipis catalans representen una població d’1.952.760 habitants.

Amb aquest escrit s’inicia el tràmit per a la presentació del recurs contenciós administratiu per reclamar el compliment de l’acord i l’ingrés del deute. Si en el termini d’un mes la Generalitat no fa efectiu el pagament del deute, els ajuntaments presentaran el recurs davant dels tribunals.


Entesa per Pallejà va informar d'aquesta mesura a l'alcalde i el seu equip però l'Álvarez va preferir no sumar-se a aquest iniciativa ja que sembla que prefereix no molestar als companys de partit de la Generalitat que lluitar pels interessos dels infants, pares i mares de Pallejà usuaris de les escoles bressol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada