diumenge, 15 de juny del 2014

ICV-EUiA dóna suport als municipis que volen emprendre accions jurídiques contra el govern per no pagar les escoles bressol


El grup d’ICV-EUiA al Parlament ha expressat el seu suport al fòrum d’alcaldes i alcaldesses per l’educació a Catalunya, que aquest dijous ha anunciat al Parlament que pensa emprendre accions jurídiques contra el govern de CiU, que segueix sense complir el seu compromís de finançar les escoles bressol.


El Govern de la Generalitat va signar el 2013 amb els municipis catalans uns convenis sobre les escoles bressol municipals per al curs escolar 2011 – 2012, que incloïen un pressupost assignat. Per reclamar el compliment d’aquests acords, els ajuntaments adscrits al fòrum d’alcaldes i alcaldesses per l’educació han anunciat que iniciaran la reclamació del seu finançament per la via del recurs contenciós administratiu.

En la trobada, els representants municipals també s’han posicionat a favor d’una educació de qualitat i en contra de les retallades que està patint l’educació: han denunciat que el finançament de les places de 0 a 3 anys ha passat en els últims anys de 1.800 euros per alumne i any a zero per part del Govern autonòmic.

A Pallejà l'incompliment per part de la Generalitat del seu compromís ha suposat que part d'aquests diners els han hagut de posar els pares i mares dels nens i nenes de les escoles bressol i l'altre part l'ha posat l'ajuntament, o sigui, l'hem pagada entre tots. Mentrestant, l'Álvarez no fa res per reclamar els diners. Les seves prioritats són servir al partit i estalviar diners a la Generalitat i no pas servir als ciutadans i a les ciutadanes de Pallejà que són qui acaven pagant els serveis.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada