divendres, 31 de maig del 2013

A pagar més per la neteja viària


El passat ple es va revisar el preu del servei de recollida d'escombraries i neteja viària. Com sempre aquest es va revaloritzar a l'alça. Ara Pagarem uns 60.000 € més.



Som pràcticament l'únic municipi de la zona que revisa a l'alça les concessions. A la resta de municipis es racionalitza la despesa i es negocien les concessions a la baixa, sense haver de baixar la qualitat del servei per exemple ampliant les amortitzacions del material o variant els horaris. Això passa arreu excepte a Pallejà.



La recollida d'escombraries i la neteja viària és el servei que més costa a l'ajuntament, al voltant d'1.040.000 €. I tots els veïns de Pallejà tenen la sensació que és el que pitjor funciona. Només cal veure la deixadesa en la neteja dels carrers.

Tot i això, no es busca cap mena de fórmula per reduir el cost del servei ni per augmentar el servei al mateix preu. Ni tant sols es realitzen totes les tasques que marca el contracte amb l'empresa concessionària del servei.

L'entesa no creu que s'hagi de reduir el servei ja que és un dels serveis que funciona pitjor. Però en la situació econòmica actual el que no s'ha de fer es que els ciutadans paguin una taxa d'escombraries en comptes de negociar una reducció del preu de la concessió.

Sempre hi ha la mateixa excusa: estem negociant amb l'empresa però no és fàcil. Mentrestant, cada any paguem més.

Ismael, si no saps més, dimiteix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada