dimarts, 3 de març del 2015

El forat de Camps d'En Ricart


El juliol de 2011 es va aprovar el Text Refós de la Modificació Puntual del Pla General Metropolità de la UA-1 del terme municipal de Pallejà Sector Camps d’en Ricart, en altres paraules, es va aprovar la tercera reparcel·lació de Camps d'en Ricart (polígon idustrial). L'Álvarez i el seu equip van qualificar de traïdors a Pallejà a l'Entesa per Pallejà perquè no vam voler votar a favor d'un projecte que, si més no, estava ple d'irregularitats i que no era clar.

El projecte de reparcel·lació que van portar Álvarez i el seu equip a votació no complia amb els requisits que marcava la jutgessa que va «tombar» la segona reparcel·lació. Es tornava a caure en els mateixos errors i, a més, van aparèixer despeses de al voltat de 500.000 € de les quals l'Alcalde (Ismael Álvarez CiU) no pot justificar perquè ell i la interventora admeten que no hi ha factura. Cosa molt irregular.

Davant de tot això, l'Entesa per Pallejà no podia votar a favor del projecte i per desgràcia, sí per desgràcia, els tribunals ens van donar la raó.

Sobre Camps d'en Ricart hi ha pendents 18 judicis però fa unes setmanes van sortir tres sentències, una d'elles ferma i sense possibilitat de recurs, i un incident d'execució de sentència.

Què diuen les sentències:

  • Que s'ha de tornar a fer la reparcel·lació ja que aquesta està plena d'irregularitats, no s'adapta a la llei i és nul·la de ple dret. Posa com a límit el 10 d'abril per fer-ho.
  • Que s'ha d'enderrocar part de la urbanització del polígon ja que no compleix ni les disposicions legals ni el projecte d'urbanització.
  • Es posa una multa al patrimoni personal de l'alcalde si no fa els dos punts anteriors
  • Per últim, s'insta a la fiscalia a depurar les possibles responsabilitats penals que pugui haver-hi ja que hi ha nombrosos indicis que així ho diuen.

Per desgràcia, creiem que l'execució de la sentència suposarà nous judicis perquè una nova reparcel·lació i una nova urbanització suposarán més afectats entre les empreses i propietaris de la zona.

Quina és la proposta l'Entesa sobre el que cal fer a Camps d'en Ricard? Doncs seguir allò que va dir la jutgessa que va tombar la segona reparcel·lació, tornar a començar de nou, ampliar l'àmbit d'actuació a tots els terrenys afectats sense favoritismes i sense tractes de favor, que aquell que consideri que ha tingut despeses i qui tingui factures que les aporti i refer la urbanització com diu la llei i el projecte i, per finalitzar, incloure a la Generalitat en la solució perquè també té la seva part en l'actuació per ser qui va aprovar la modificació del pla general metropolità.

Som conscients que això tindrà un cost per al municipi però per desgràcia és la política urbanística de CiU que hem heretat. S'han de solucionar els errors i no podem fer una fugida cap endavant com torna a fer Álvarez per allargar el tema fins després de les eleccions. Quant més es trigui en posar una solució, més cost tindrà per a tots, propietaris, ajuntament i, sobre tot per als veïns i veïnes del municipi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada