dimarts, 19 de maig del 2015

IBI, Taxa d'escombraries i control dels diners públics | Com fer-ho, més enllà de les paraules (cat i cast)


(Text en castellà i en català)



      Os presento las metas que se pueden llevar a cabo en pocos meses. ¿Por qué son necesarias? Los representantes políticos no pueden decidir sin más y sin dar explicaciones, los vecinos deben también ser parte activa y vigilante en todos los proyectos que se desarrollan a traves del Ayuntamiento.

Son medidas que ya se llevan a cabo en otros municipios y por ello son posibles y necesarias.

Son medidas para hacer que Pallejà sea un municipio más transparente y participativo.


COMRPROMISO 1. REVISIÓN DE IBI y TASA DE BASURAS. CÓMO HACERLO

¿Qué es el IBI? -----> Es el impuesto que pagan todos los que tienen un inmueble (piso, casa, local..) El importe que pagamos en Pallejà tiene en cuenta el valor de los pisos y casas en el año 2006 (en tiempos de la burbuja inmobiliaria). Por eso pagamos más que nuestros vecinos de Molins, Sant Vicenç o Sant Andreu. Esta decisión, que depende del Ayuntamiento, debe ser revisada

¿Cómo revisar el IBI y la TASA de BASURAS y conseguir REDUCIR lo que PAGAN los vecinos?

1. La partida de publicidad, dietas a cargos políticos, gastos protocolarios, gastos en abogados por juicios provocados por el propio Alcalde y no renegociar contratos con las empresas de suministros (teléfono, luz..) como sí han hecho otros muncipios provoca que el Ayuntamiento no disponga de más de 200.000 Euros para poder bajar la contribución o IBI a los vecinos.

La Tasa de Basuras, instaurada por Ismael Àlvarez, ya no puede eliminarse. Pusimos en conocimiento del Alcalde que el gobierno central iba a prohibir eliminar tasas a partir del 2015. Llevamos a Pleno 1.000 firmas y no lo tomó en cuenta. Ahora sólo la podremos reducir y bonificar en función de la situación laboral y familiar. Es decir, que las familias numerosas, con pocos recursos, con algún miembro o ambos en paro, con algún miembro en situación de dependencia: paguen menos


Insisto, se puede hacer concentrando los recursos del Ayuntamiento a lo que debe hacer: los servicios sociales, la limpieza, las calles, la dinamización del comercio, etc.


COMPROMISO 2. INGRESOS Y GASTOS SUPERVISADOS POR TODOS LOS VECINOS Y VECINAS.

Los ingresos y los gastos del Ayuntamiento de Pallejà y de sus representantes políticos deben ser públicos y supervisados por los vecinos que pagan y sustentan esos gastos necesarios. ¿Cómo?

A) WEB: En la página web de Palleja debe articularse una sección dónde figuren, actualizados, los siguientes datos:

- Ayudas otorgadas por el Ayuntamiento
- Gastos de los representantes políticos (tarjetas, gastos de representación...)
- Indicadores de rendimiento de cada área del Ayuntamiento.
- Pagos realizados a proveedores por el Ayuntamiento.
- Incidencias ocurridas: accidentes, delitos, incendios, calles cortadas, etc.
- Licencias concedidas.
- Publicaciones y documentación realizada por el Ayuntamiento.
- Toda la documentación – previa y posterior – de todas las contrataciónes que el Ayuntamiento  realiza con empresas privadas.
- Publicación del Presupuesto anual del Ayuntamiento
- Publicación de los diferentes tipos de ingresos (ordinarios, extraordinarios, subvenciones, préstamos, créditos...)

B) Control de ingresos y gastos mediante ACTOS PÚBLICOS.

- El gobierno municipal debe convocar un acto público abierto a los vecinos cada seis meses para detallar y explicar – sometiéndose a preguntas – todos los gastos e ingresos.

- Para los planes estratégicos o decisiones con mayor complejidad técnica el acto público podrá convocarse cada 5 meses. Decidiendo un consejo asesor formado por representantes políticos, vecinos y técnicos del Ayuntamiento, cuáles son esos temas de mayor complejidad. *Dicho consejo no podrá comportar retribución añadida para cargos políticos.

COMPROMISO 3. HACIENDO LA WEB MUNICIPAL MÁS ÚTIL

- Deben crearse foros con temas que afectan a los ciudadanos del municipio, para que los vecinos perciban que son escuchados en los temas que se tratan en ellos.

- Diseño de encuestas sencillas a incluir en la web del Ayuntamiento para solicitar la opinión sobre un determinado asunto municipal y que, por tanto, atañe a las necesidades e inquietudes de los ciudadanos.

COMPROMISO 4. ESCUCHA ACTIVA Y PARTICIPACIÓN EN REDES SOCIALES

- Creación de blogs municipales: el Ayuntamiento tiene la posibilidad de crear una gran variedad de tipos de blogs: desde blogs de los propios representantes del Ayuntamiento (Alcalde, Concejales…),
- Publicar en Internet propuestas del Ayuntamiento que sean debatidas y votadas por los ciudadanos. Lanzar campañas fijas y campañas específicas para recabar la opinión de los ciudadanos en un tema determinado.

- Permitir a los ciudadanos hacer sus propuestas para que éstas sean valoradas por el resto de vecinos y posteriormente puedan ser incorporadas a las políticas municipales.

- Posibilidad de aportar ideas o propuestas que posteriormente se incluyan en los planes municipales de gobierno y que provengan de las necesidades o inquietudes expresadas por los ciudadanos.

- Posibilidad de votar ideas o propuestas que sean de mayor importancia para los ciudadanos y que les afectan de manera directa.

- Posibilidad de valorar y hacer un ranking de propuestas para desarrollar las más interesantes y preocupantes para los ciudadanos.

* Todas las acciones explicativas y que llamen a la codecisión de los vecinos también deberán seguir comunicándose por los medios clásicos (paneles informativos, publicaciones...)

Solicito vuestra confianza exigente para la candidatura que lidero con Entesa per Pallejà que se traduce en vuestro voto el día 24 de Mayo para llevar adelante estas propuestas que son factibles, justas y pegadas a la realidad.


El canvi és ara, tu decideixes!


Ascen Ratia
Candidata a la Alcaldía por Entesa per Pallejà


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

     Us presento les fites que es poden dur a terme en pocs mesos. Per què són necessàries? Els representants polítics no poden decidir sense més i sense donar explicacions, els veïns han de ser part activa i vigilant en tots els projectes que es desenvolupen a través de l'Ajuntament.

Són mesures que ja es duen a terme en altres municipis i per això són possibles i necessàries.

Són mesures per fer que Pallejà sigui un municipi més transparent i participatiu.


COMRPROMIS 1. REVISIÓ D'IBI i TAXA D'ESCOMBRARIES. COM FER-HO

Què és l'IBI? -----> És l'impost que paguen tots els que tenen un immoble (pis, casa, local..) L'import que paguem a Pallejà té en compte el valor dels pisos i cases l'any 2006 (en temps de la bombolla immobiliària). Per això paguem més que els nostres veïns de Molins, Sant Vicenç o Sant Andreu. Aquesta decisió, que depèn de l'Ajuntament, ha de ser revisada

Com revisar l'IBI i la TAXA d'ESCOMBRARIES i aconseguir REDUIR el que PAGUEN els veïns?
1. La partida de publicitat, dietes a càrrecs polítics, despeses protocol·làries, despeses en advocats per judicis provocats pel propi Alcalde i no renegociar contractes amb les empreses de subministraments (telèfon, llum..) com sí han fet altres muncipis provoca que l'Ajuntament no disposi de més de 200.000 Euros per poder baixar la contribució o IBI als veïns.

La Taxa d'Escombraries, instaurada per Ismael Àlvarez, ja no pot eliminar-se. Vam posar en coneixement de l'Alcalde que el govern central anava a prohibir eliminar taxes a partir del 2015. Vàrem portar a Ple 1.000 signatures i no ho va prendre en compte. Ara només la podrem reduir i bonificar en funció de la situació laboral i familiar. És a dir, que les famílies nombroses, amb pocs recursos, amb algun membre o tots dos en atur, amb algun membre en situació de dependència: paguin menys. Insisteixo, es pot fer concentrant els recursos de l'Ajuntament al que ha de fer: els serveis socials, la neteja, els carrers, la dinamització del comerç, etc.


COMPROMÍS 2. INGRESSOS I DESPESES SUPERVISADES PER TOTS ELS VEÏNS I VEÏNES.
Els ingressos i les despeses de l'Ajuntament de Pallejà i dels seus representants polítics han de ser públics i supervisats pels veïns que paguen i sustenten aquestes despeses necessàries. Com?

A) WEB: A la pàgina web de Pallejà ha d'articular-se una secció on figurin, actualitzades, les següents dades:

- Ajudes atorgades per l'Ajuntament
- Despeses dels representants polítics (targetes, despeses de representació...)
- Indicadors de rendiment de cada àrea de l'Ajuntament.
- Pagaments realitzats a proveïdors per l'Ajuntament.
- Incidències ocorregudes: accidents, delictes, incendis, carrers tallats, etc.
- Llicències concedides.
- Publicacions i documentació realitzada per l'Ajuntament.
- Tota la documentació – prèvia i posterior – de totes les contratactacions que l'Ajuntament realitza amb empreses privades.
- Publicació del Pressupost anual de l'Ajuntament
- Publicació dels diferents tipus d'ingressos (ordinaris, extraordinaris, subvencions, préstecs, crèdits...)

B) Control d'ingressos i despeses mitjançant ACTES PÚBLICS.

- El govern municipal ha de convocar un acte públic obert als veïns cada sis mesos per detallar i explicar – sotmetent-se a preguntes – totes les despeses i ingressos.

- Per als plans estratègics o decisions amb major complexitat tècnica l'acte públic podrà convocar-se d'urgència. Decidint un consell assessor format per representants polítics, veïns i tècnics de l'Ajuntament, quins són aquests temes de major complexitat. Aquest consell no podrà comportar retribució afegida per a càrrecs polítics.

COMPROMÍS 3. FENT LA WEB MUNICIPAL MÉS ÚTIL

- Han de crear-se fòrums amb temes que afecten als ciutadans del municipi, perquè els veïns percebin que són escoltats en els temes que es tracten en ells.

- Disseny d'enquestes senzilles a incloure al web de l'Ajuntament per sol·licitar l'opinió sobre un determinat assumpte municipal i que, per tant, concerneix a les necessitats i inquietuds dels ciutadans.

COMPROMÍS 4. ESCOLTA ACTIVA I PARTICIPACIÓ EN XARXES SOCIALS

- Creació de blogs municipals: l'Ajuntament té la possibilitat de crear una gran varietat de tipus de blogs: des de blogs dels propis representants de l'Ajuntament (Alcalde, Regidors…),
- Publicar en Internet propostes de l'Ajuntament que siguin debatudes i votades pels ciutadans. Llançar campanyes fixes i campanyes específiques per recaptar l'opinió dels ciutadans en un tema determinant.

- Permetre als ciutadans fer les seves propostes perquè aquestes siguin valorades per la resta de veïns i posteriorment puguin ser incorporades a les polítiques municipals.

- Possibilitat d'aportar idees o propostes que posteriorment s'incloguin en els plans municipals de govern i que provinguin de les necessitats o inquietuds expressades pels ciutadans.

- Possibilitat de votar idees o propostes que siguin de major importància per als ciutadans i que els afecten de manera directa.

- Possibilitat de valorar i fer un rànquing de propostes per desenvolupar les més interessants i preocupants per als ciutadans.

* Totes les accions explicatives i que cridin a la co-decisió dels veïns també hauran de seguir comunicant-se pels mitjans clàssics (panells informatius, publicacions...)

Sol·licito la vostra confiança exigent per a la candidatura que lidero amb Entesa per Pallejà que es tradueix en el vostre vot el dia 24 de Maig per portar endavant aquestes propostes que són factibles i justes

El canvi és ara, tu decideixes!


Ascen Ratia
Candidata a la Alcaldía por Entesa per Pallejà

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada