dilluns, 26 de maig de 2014

Dijous Ple de l'ajuntamemt

El proper dijous 29 de maig i, com sempre, a les 19:00 hores hi haurà sessió ordinaria del Ple de l'ajuntament.

Destaquen les dues mocions que presenta l'Entesa per Pallejà. Una moció per poder sancionar als bancs i grans empreses que tinguin habitatges buits, una altra moció en contra de la pobresa energètica i per a que l'ajuntament garanteixi uns minims de electricitat, aigua i calefacció.

diumenge, 25 de maig de 2014

ICV millora resultats. CiU pateix l'efecte Álvarez

El resultats de les eleccions europees a Pallejà celebrades aquest diumenge han estat els següents:

Totals Pallejà
Erc 785
Ciu 617
Psc 612
Icv 446
Pp 348
Podemos 243
Resta menys de  cent.

La coalició formada per ICV triplica els resultats. Passa de 170 vots el 2009 als quasi 450 d'enguany. A Pallejà creix 1,5 punts per sobre de la mitja catalana.

Els grans perdedors han sigut el PSC que perd la meitat dels vot i, sobre tot, CiU que pujant lleugerament en número de vots a tota Catalunya, a Pallejà perd representació. CiU pateix l'efecte Àlvarez. O sigui, paga la mala gestió de l'alcalde.

Felicitar a ERC per haver aconseguit un gran resultat tot i que a Pallejà s'ha quedat tres punts per sota de la mitja de Catalunya.

Per finalitzar, felicitar a Podemos pe'l magnífic resultat obtingut tant a nivell nacional com a Pallejà. Això demostra que han sigut els partits d'esquerres amb un programa en que es posa de relleu que primer són les persones els grans trionfadora de les eleccions.

divendres, 23 de maig de 2014

El 25 de maig ens ho juguem a les urnes

Ara és el moment de promoure la participació i el vot per garantir un Parlament Europeu fort que recuperi la democràcia, el treball i la solidaritat com a fonaments per a la construcció del projecte comú a Europa. És hora de donar suport i d'exigir als nostres candidats i candidates que es comprometin a posar fi a la deriva autoritària que ha permès que siguin els mercats i les variables macroeconòmiques les que manin per sobre de les persones, de la justícia i de la cohesió social. És el moment de recuperar Eurpo. Perquè ens ho juguem tot.

En aques sentir, l'Entesa dóna suport a l'Ernest Urtasun, candidat d'ICV. Per això demanem el vot el dia 25 de maig a ICV.

Els nostres drets, la nostra dignitat.

dimarts, 20 de maig de 2014

L'Entesa a la Comissió de Sostenibilitat de Ciments Molins

Dimarts 13, es va reunir en sessió de treball la Comissió de Sostenibilitat de Ciments Molins. Estaven convidats a assistir representants dels ajuntaments dels voltants i d'entitats implicades en el medi ambient i associacions de veïns. De part de l'Entesa van assistir en José Antonio Rubio i en Joan Parera. De part de l'ajuntament de Pallejà ni l'alcalde ni cap regidor. Tampoc va assistir cap altre partit del municipi amb la excepció del PDF.
En aquesta ocasió, i a banda de l’habitual revisió de l’Actualitat de la fàbrica i de la informació sobre les noves  instal·lacions de recepció i valorització de fustes, es va presentar a la Comissió la informació actualitzada del projecte de valorització energètica de residus.
Destaquem dels temes tractats a la reunió que Ciments Molins va informar de la voluntat de demanar a la Generalitat l'autorització per a la crema de neumàtics fora d'ús com a combustible dels forns.

Ètica i democràcia.

L'ANC ens ha convidat per el proper dimecres 21 de maig a les 19.30 hores a la Sala d' Actes del Castell de Pallejà per participar a una Taula Rodona amb el tema LA CATALUNYA DEL FUTUR: Ètica i Democràcia.

L'Entesa, com no podia ser d'una altre manera, ha acceptat la invitació per anar i dir la seva davant d'un tema tant important com és la ètica i la democràcia al moment actual.


diumenge, 18 de maig de 2014

La Entesa a la Festa dels drets i la dignitat

La coalició formada per ICV, EUiA i EPM reuneix prop d’un miler de persones en el seu acte central a El Prat de Llobregat des d’on apel·len a votar massivament per “un canvi radical a Europa” que combati la Troika.


dimecres, 14 de maig de 2014

Les telefòniques podran expropiar terrats per posar antenes

Les telefòniques podran expropiar terrats per posar antenes.Les companyies podran decidir, amb l'autorització del Ministeri d'Indústria, on col·locar les antenes de telefonia mòbil. Aquest és un dels aspectes més cridaners de la nova llei general de telecomunicacions del govern espanyol, que deixa els ajuntaments pràcticament sense competències en aquest àmbit.


  Les telefòniques podran expropiar terrats per posar antenes 

dilluns, 12 de maig de 2014

Subvencions als comerços per adequar la il·luminació exterior


Us informem que al llarg d’aquesta setmana, el Departament de Territori i Sostenibilitat publicarà la convocatòria de subvencions per a l’any 2014 per adequar la il·luminació exterior de les activitats econòmiques.

dijous, 8 de maig de 2014

ACTE DE CONDEMNA CONTRA L’INCIVISME

Amb motiu dels darrers actes vandàlics ocasionats al municipi, en especial als centres educatius, les AMPA dels centres educatius de Pallejà han convocat un acte de condemna de l’incivisme que tindrà lloc avui dijous dia 8 de maig a les 17 h a la plaça del Castell.

Està prevista la lectura d’un manifest que anirà a càrrec de les AMPA de les escoles.

ACTE DE CONDEMNA CONTRA L’INCIVISME

Data: dijous 8 de maig de 2014
Hora: 17 h
Lloc: plaça del Castell

dimarts, 6 de maig de 2014

L'esglesia no paga

L'ajuntament de Pallejà ha retornat 416,35 € a la parròquia que Pallejà en concepte de devolució de l'impost de construccions, instal·lacions i obres. També ha retornat 2.937,51 € a les Hermanas Capuchinas de la Madre del Divino Pastor (el Noviciat) pel mateix concepte.

Podeu veue les resolucions d'alcaldia 284/2014 i 147/2014.

dilluns, 5 de maig de 2014

Incendio en el Àngel Guimerà

Esta noche ha habido un pequeño incendio en el pasillo de los módulos de educación infantil del CEIP Àngel Guimerà. Al parecer se trata de actos vandàlicos que, por desgracia, no son los primeros.

Entesa per Pallejà condenamos firmemente estos hechos y no entendemos al o a los responsables de estos actos. Sea quin sea.

diumenge, 4 de maig de 2014

Diverses informacions sobre les eleccions europees

Com ja saps estem immersos en el procés d'eleccions Europees 2014. Per
aquest motiu et fem arribar una sèrie de materials perquè tinguis
coneixement i en facis difusió a les xarxes socials:

VÍDEO DEMOCRÀCIA O TROIKA <https://www.youtube.com/watch?v=riGbpgf-oXM>

VÍDEO SAPS QUE T'HAN ROBAT 3000 euros<https://www.youtube.com/watch?v=NZfJZ50o1xs&list=UUwOGxpQBTDGEgIHdhaRAv5g>
També et presentem la pàgina de web de campanya: WEB ERNEST
URTASUN <http://www.ernesturtasun.cat/>

i la web del grup Verd europeu WEB PERQUÈ VOLEM CANVIAR EUROPA<http://www.greens2014.eu/cat/p%C3%A0gina-dinici.html>

El passat dissabte 26 d'abril va tenir lloc la Convenció programàtica on es van votar
i aprovar les 10 PRIORITATS programàtiques.