dimarts, 25 de març de 2014

Aquest dijous ple de l'ajuntament

Aquest dijous, 27 de març, hi ha ple de l'Ajuntamet. Com sempre a les 19:00 hores a la sala de plens. Els plens són públics i tothom pot assistir-hi. A més, també es retransmetes a Ràdio Pallejà al 107.8 del dial.

Destaquem de l'ordre del dia d'aquest ple les mocions i els precs i preguntes presentades pel Grup Municipal de l'Entesa per Pallejà:

  • Moció en contra de l'augment de les tarifes del transport públic i cap a un nou model de gestió del preus del transport públic.
  • Moció contra la privatització del Registre Civil impulsada pel govern del PP
  • Moció referent a “La millora del transport públic interurbà per Pallejà presentada conjuntament pels grups municipals d'Entesa, PDF, JA, CiU i PP”.
  • Prec del Grup municipal d’EP relativa a reposició i nova instal·lació i col·locació de panells informatius.
  • Pregunta del Grup municipal d’EP relativa al cost per l’ajuntament ocasionat pel procediment judicial 264/2013 contra el diari El Mundo i el seu director.

Si vols que el grup municipal faci una pregunta al ple en el teu lloc i que així consti en acta, si us plau, posa't en contacte amb nosaltres.dimecres, 19 de març de 2014

Sí se puede


Artículo del Grupo municipal de Entesa aparecido en la revista Adroc de marzo:

Hace unas semanas pudimos observar cómo la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) hacía un acto de protesta ante una entidad bancaria de Pallejà. El motivo es que dicha entidad había ejecutado el desahucio de una vecina del municipio y reclamándole además la hipoteca a los padres que son los avalistas. Sí, en Pallejà hay casos así y, desgraciadamente, habrán más.

Dudas en el mercado municipal

La entesa se hace las siguientes preguntas ante el proyecto del mercat municipal, cuyas respuestas pueden ser considerablemente preocupantes para el futuro del municipio: ¿En las obras actuales del mercado trabaja alguna persona de Pallejà? ¿Los empleos que genere el nuevo Mercadona serán de calidad? ¿se contratará exclusivamente a vecinos del pueblo? ¿se limitarán los productos al corte, vendiendo sólo envasado, para evitar algo la competencia, tal y como se hizo en el mercat de molins de rei? ¿se han cedido unos terrenos públicos al capital privado y hacemos de avalistas? ¿y si la empresa quiebra?

dissabte, 15 de març de 2014

L'Entesa a la Convenció d'Innovació Programàtica d'ICV

L'ofensiva neoliberal obliga, com mai, a defensar ela drets socials. El futur exigeix nous plantejaments que situïn aquests drets, més enllà de la simple resistència. S'ha d'oferir una alternativa a les retallades.

810 € más

Nueva junta de gobierno local. Duración de la junta 15 minutos. Una concejala cobró 810€ por esos 15 minutos y mientras hay gente desahuciada en palleja sin que el ayuntamiento haga nada.

dimecres, 12 de març de 2014

Recurs al Tribunal Constitucional en contra de la LRSAL

El Ple de Pallejà a proposta de la Entesa per Pallejà, en sessió extraordinària, va aprovar la passada setmana la formalització d’un recurs al Tribunal Constitucional en contra de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local que vol tirar endavant el govern espanyol del Partit Popular. D’aquesta manera, l’Ajuntament de Pallejà és una de les primeres administracions locals que se sumen a les bases que han de seguir els ajuntaments catalans per formalitzar el recurs al TC. Cal com a mínim 1/7 part dels ajuntaments (1.200 municipis) i 1/6 part dels habitants (7.300.000) de l’Estat que segueixin aquest procediment perquè el recurs sigui efectiu.

divendres, 7 de març de 2014

La PAH en Pallejà

Ayer hubo una concentración de la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH) en la oficina de CataluyaBank en Palleja. Denunciaban el embargo de una vivienda por parte de la entidad y, lo que aún es más injusto, que la entidad sigue exigiendo la hipoteca a los padres (avaladores).dimecres, 5 de març de 2014

Demà ple de l'ajuntament

Demà dijous hi haurà ple extraordinar de l'ajuntament. Com sempre a les 19:00 hores.

Destaca la moció presentada per tots els grups municipals amb l'excepció del PP per portar al Tribunal Constitucional la LRSAL per vulneració de l'autonomia municipal.